Gratis Verzenden vanaf 45 €

We zijn al jaren op zoek naar goed Spaans bier dat ambachtelijk gemaakt word en daarbij horen dus niet de bekende merken zoals San Miguel , Cruz Campo, Mahou en anderen bij.

We doelen dus op echt Ambachtelijke wijze gemaakt bier. Sinds 2012 constateren we een "boom" in het Caft beer wereldje in Spanje. Overal duiken kleine brouwerijen op die proberen een mooi product te maken dat niets te maken heeft met het pilsener dat iedereen kent van Spanje.

Bier andalusie 01

Hier zijn wij natuurlijk blij mee en hebben ondertussen al de nodige in Andalucia gebrouwen bieren geprobeerd.  De bieren verschillen van IPA tot gebrouwen met een overdaad aan kruiden of zelfs met Miel de caña ( rietsuikerstroop ). Dat smaken verschillen en niet iedereen elk bier lekker vind is duidelijk. Maar bij navraag blijkt dat deze hele "boom" onstaan is uit een paar liefhebbers die hun eigen bier is gaan maken en een steeds groter groeiende groep Spanjaarden die het Spaanse Pils beu zijn en de betere kwaliteit hebben ontdekt. 

Dit heeft weer tot gevolg dat er her en der Speciale bier cafe's ontstaan die kwaliteits bier uit niet alleen Spanje maar ook uit de rest van de wereld heeft.

Een verademing voor de speciaal bier liefhebber die in Spanje snakt naar een goed glas bier.

 Meer bier: