Gratis Verzenden vanaf 45 €

Goede Olijfolie moet groen zijn....... zeggen velen... Nee hoor.

De kwaliteit van een olijfolie wordt niet bepaald door de kleur.

Hoe herken ik dan een goede olijfolie ? , door te proeven. Doe wat Extra Virgin olijfolie in een glaasje of lepel en slurp hem zodat de smaken goed te beleven zijn. De smaken moeten aangenaam zijn en naar " olijven" proeven..  Geen enkele vieze smaak dient men te bemerken. Een bitterheid is er wel te bemerken want tenslotte zijn olijven bitter als ze van de boom geplukt worden. Proef maar eens een keer tijdens een vakantie in Andalusie.

 

Let wel op bij geraffineerde olijfolie. daar voegt men vaak een extra virgin olijfolie aan toe en dan is het weer ietwat moeilijker met proeven.

Overigens de kleur wordt bepaald door verschillende factoren waaronder de Olijfsoort en daar zijn er veel verschillende van en ook door het moment van plukken. Men zegt dat hoe vroeger de olijf wordt geplukt hoe groener de kleur van de olijfolie . Ook de weersinvloeden hebben een invloed op de kleur. Echter kwaliteit herken je niet aan de kleur.

ecologische olijven