Gratis Verzenden vanaf 45 €

Degene die de Spaanse stad Ronda kennen denken direct aan de meest bekende monumenten zoals bijvoorbeeld de brug in het centrum en de stierengevecht arena.

Maar als men spreekt over de stadsmuren zullen de meeste toch wel verbaasd opkijken.
Reden daarvoor is dat de oude stadsmuren niet op de standaard touristen looproute ligt. De meesten lopen er dus gewoonweg langs.

ronda stadsmuren malaga

Wij vinden echter dat deze stadsmuren een van de mooiste mnonumenten zijn om te bekijken in Ronda. De oude stadsmuren stammen uit de Moorse tijd toen de Moorse overheersers zich verdedigden tegen rivaliserende Moorse Generaals in Spanje en later de Christenen.

Aan een zijde maakte men gebruik van de natuurlijke ligging op een rotspunt van de oude stad Ronda. Aan de andere zijde echter was het land veel vlakker en dus werden er daar flinke verdedigingswerken gebouwd.

Aan de zijde van de wijk San Francisco bevind zich de toeganspoort van Almocabar, gebouwd in de XII eeuw. Deze poort dank zijn naam aan het Moorse woord “Al-maqabir” , begraafplaats, die zich aan die zijde vlak bij de muren bevond. Het was tegelijk een van de hoofd toegangspoorten naar deze stad in Andalusië. Origineel waren er hier drie poorten achter elkaar. Hiervan is er een overgebleven.

Historie_ronda_muren_03 Historie_ronda_muren_02

Aan de andere zijde van de stad was er ook een poort die tegelijk de toegang was naar de moorse baden, toen die oude poort instorte maakte men aan er de huidige poort van Felipe V . waarvan elders een verhaal.

De zijde die heel mooi is , ligt aan de zijde van de Moorse baden, daar bouwde men een dubbele linie van stadmuren. Nu is er een mooi pad gebouwd waar men kan wandelen en kan genieten van het mooie zicht op die Stadsmuren.

ronda malaga

 

.