Lomo in Adobo recept

Lomo in Adobo recept

Lomo in Adobo spaans recept voor 4 personen


Het Spaanse recept voor Lomo en ( in het Spaans EN = IN ) adobo is een typische Andalusisch recept. Is heel makkelijk te maken.

Ingrediënten :

800 gram varkensfilet

2 teentjes knoflook

1 lepel oregano 

1 lepel pimenton dulce

1 lepel wijnazijn

250 ml water

2 dl olijfolie virgin extra

Flor de sal

Bereiding :

Leg de dungesneden varkensfilet in een kom, bedek deze met de eerder fijn gesneden knoflook, de oregano, de pimenton dulce, de wijnazijn, het water en een beetje flor de sal. Dek vervolgens de kom af.

Laat dit geheel een 24 uur staan intrekken. De volgende dag haal de filet uit de vloeistof en laat het geheel uitlekken. Vervolgens doe de olijfolie in een pan en zorg dat op laag vuur de filet geheel bedekt gedurende ongeveer 15 minuten op het vuur staat. Haal het vervolgens uit de olie, laat het uitlekken en serveer het warm.

Gebruik bijvoorbeeld wat Mojo Picon erbij.

Ook interessant