Gemarineerde lupinebonen

Gemarineerde lupinebonen

Gemarineerde Lupinebonen verrassend lekker

Spoel de lupinebonen een beetje af en laat ze uitlekken.

Maak een papje van 2 eetlepels (Spaanse) olijfolie, 1 eetlepel (Spaanse) wijnazijn een fijngehakt Spaanse peper (zonder de pitjes is aantrekkelijker), een uitgeperste teen knoflook (naar smaak kun je er ook meer gebruiken natuurlijk) en wat fijngehakte verse kruiden (eventueel kan het ook met gedroogde), hierbij kun je denken aan peterselie, rozemarijn (niet te veel), dragon, koriander.

Zorg voor een evenwichtige mix en voeg uiteraard nog een beetje zeezout toe.

Schep de lupinebonen goed door dit papje en doe het in een afsluitbaar potje en zet enkele uren in de koelkast.



Doe dan de lupinebonen in een bakje en zet er wat prikkers bij. Smakelijk. (uiteraard kun je ze met of zonder schil eten, dat is een kwestie van smaak.

Wil je de gemarineerde lupinebonen langer bewaren, vul het potje dan aan met olijfolie tot de lupinebonen volledig onder staan.

Dit recept kregen wij van Femke Akerboom-Beekman uit Amsterdam waarvoor dank.

Gebruikte producten : 

lupinebonen

spaanse olijfolie virgin extra

wijnazijn uit Spanje

 

Ook interessant