Gratis Verzenden vanaf 45 €

Pate van Lupinebonen versie II

Eenvoudig en heerlijk recept met lupinebonen

 
pate van lupinebonen versie2
 
Ingrediënten :
 
- 100 gram Lupinebonen zonder vel
- 50 gram ontvelde amandelen
- 60 gram pitloze groene olijven
- 2 kleine kaaspuntjes (smeltkaas)
- 2 eigeel ( gekookt )
- 2 eetlepels olijfolie virgin extra
- 1 glaasje Moscatel wijn
- 1 theelepel Komijn
- 1/2 theelepel dragon ( estragón )
- 1 beetje citroensap
 
Bereiding :
 
Bak allereerst de amandelen en een pan met wat olijfolie goudbruin. Vlak voordat ze goudbruin worden voeg de komijn er aan toe. Roer een beetje, net genoeg dat de komijn niet verbrand.
Voeg alle ingredienten in een glas van de mixer ( behalve de wijn ) en mix het geheel totdat de massa de gewenste dikte bereikt.
Het glaasje Moscatel wijn ( of een andere zoete desertwijn ) voegen we op het allerlaatste toe, om het mixen een beetje makkelijker te maken ( de massa wordt anders erg droog ).
Dit laatste ( de Moscatel ) geeft samen met de amandelen en komijn de uitgesproken smaak aan de massa.

Deze Humus is zeer eenvoudig en snel te maken. Een heerlijk vegetarisch gerecht.
Te gebruiken op crackers. Lekker om bv samen te voegen met rode biet, zwarte olijven, tonijn , feta kaas, walnoten en gambas. Afhankelijk van de voorkeur van de gast.
Eet Smakelijk
 
gebruikte producten uit onze shop :