Gratis Verzenden vanaf 45 €

Aubergines met bier en Miel de caña is een lekkere variant op een van de meest typische tapa uit het zuiden van Spanje.

Ingrediënten :

- 500 gram aubergine
-     1 liter bier
- 500 gram aardappelzetmeel
- 2 of 3 draadjes saffraan
-  50 gram gist
-   2 eieren
- Zout
- Pimenton
- Miel de caña
- Halve liter Olijfolie

Bereiding : 

Meng het bier met de eieren, de gist, meel, zout , pimenton en saffraan zolang tot er een dikke massa ontstaat. Laat het vervolgens een minuut of 20 staan rusten op kamertemperatuur. Terwijl de massa staat, snij de aubergine in dunne schijven. Zorg dat er olijfolie in een pan goed heet is ( let op , niet overhitten !! )  en dep de schijven aubergine in de massa en vervolgens in de hete olijfolie. Zodra ze goudbruin zijn haal ze uit de olijfolie en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. 

Leg ze op een bord en sprenkel er wat miel de Caña over heen.

Eet Smakelijk

 Gebruikte producten uit de shop :