Gratis Verzenden vanaf 45 €

Kabeljauw Beignets met Miel de Caña

300 gram kabeljauw
3 teentjes knoflook
Peterselie
200 gram bloem
1 flesje bier
1 geklutst ei
Olijfolie Virgin extra
Miel de Caña

kabeljauwbeignets met rietsuikerstroop

Bereiding:

Snij de knoflook klein en hak de peterselie fijn en doe dit samen met de kabeljauw in een grote kom. Voeg hieraan het geklutste ei, het meel er aan toe. Vervolgens schenk het bier er al roerende in de massa bij. Zorg dat alles goed vermengd word.

Zet een koekenpan op het vuur en als deze warm begint te worden doe er dan een flinke laag olijfolie. Zodra de olie heet is ( 175 C ) verlaag het vuur een beetje zodat de olijfolie heet blijft maar niet oververhit wordt. Met behulp van een grote lepel maakt men porties die men in de olie laat zakken. Laat ze zo lang bakken tot ze bruin en knapperig worden. Om dit goed te laten lukken moeten de porties niet te groot zijn.

Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.

Opdienen met Miel de caña erover geschonken.

 

Deze kabeljauw beignets zijn een typisch gerecht uit Andalusië en door de toevoeging van de Miel de caña typisch voor de regio "la Axarquía" , dat is de regio waar nu nog de laatste nog werkende fabriek staat in heel Europa, om specifiek te zijn het dorp Frigiliana.

 

Eet smakelijk