Tapas

Spaanse Tapas zijn zeer geliefd in Andalucia omdat ze klein zijn en zeer gevarieerd.

Lekker als tussendoortje maar ook als "overlever" tot aan de maaltijd. Onderstaand vindt U een lijst met originele typische Spaanse Tapas. Lekker makkelijk thuis te maken en overheerlijk en vooral Origineel uit Andalusie. Hiermee maakt U zelf de mooiste en lekkerste tapas.

Krokante Spaanse hamburger , heerlijk en eens wat anders voor op tafel, recept uit Andalusië

tapas burger

Ingrediënten :

500 gr kalfsgehakt

3 teentjes knoflook

Peterselie en zout

Moorse Spiesjes kruiden

1 ei en oud wit brood

Olijfolie

Paneermeel

Een tapa met groene asperges en vinaigrette

Dit is een zeer eenvoudige doch wederom heerlijk gerechtje

tapas asperge met vinaigrette

Ingrediënten :

Groene asperges

Olijfolie virgin extra

mosterd

wijnazijn

zout

Bereiding :

Kook de Asperges "al dente ".... dus niet te lang maar net dat ze zacht beginnen te worden maar ook niet te....

meng voor de vinaigrette 2 delen mosterd , 2 delen wijnazijn, 3 delen olijfolie virgin extra en een snufje zout. dit mengsel dan over de asperge en klaar  !!!

Smakelijk eten !

gebruikte producten uit onze shop ;

een eenvoudige doch smaakvolle Spaanse tapa is ham met kwartel ei

Snel te maken en smaakvol

tapas jamon cordonil

Ingrediënten :

Olijfolie virgin extra

Teentje knoflook

kwartel ei

brood

zout

 

Bereiding :

Snij de teen knoflook zeer fijn en meng dit met olijfolie. Ondertussen gebruik of stokbrood, ciabatta of gewoon brood en rooster dit. Vervolgens dep het geroosterde brood in het olijfoliemengsel waar vervolgens een heel klein beetje zout overheen.

leg hierop een stukje serrano ham en daarop weer een kwartelei ( gebakken in olijfolie ).

Eet smakelijk !!

 

gebruikte producten uit de shop :

Spaanse gehaktballetjes met carne de membrillo

Heerlijk van smaak en makkelijk te maken

 gehakt met membrillo

Ingrediënten :

500 gram gemengd gehakt

2 eieren

2 teentjes knoflook

Olijfolie virgin extra

paneermeel

1 rode paprika

1 groene paprika

2 ui

2 tomaten

peterselie

2 winterpenen

fles sherry

Carne de membrillo ( kweepeer gelei )

Bereiding :

Meng het gehakt met de eieren ,1 fijngesneden teentje knoflook, een scheut olijfolie.  Ondertussen bak de fijngesneden ui in olijfolie zolang tot deze zacht is en meng die bij het gehakt. Hierna voeg er zoveel paneermeel aan toe dat de massa niet meer plakt en zet het opzij.

 

Snij de paprika, ui en penen zeer fijn en bak deze in een flinke scheut olijfolie zolang tot deze zacht is. hierna voeg de kleingesneden tomaat er aan toe en laat het geheel een tijdje staan op laag vuur.  Zodra alles al flink stuk gebakken is voeg er dan een halve fles sherry aan toe ( fino ). Doe de deksel er op en laat het geheel minimaal 30 minuten op laag vuur staan pruttelen. Indien de massa niet goed uit elkaar is gekookt eventueel even met een blender / mixer fijnmalen.

 

Vervolgens snijden we kleine blokjes van ongeveer een halve centimater van de Carne de membrillo ( kweepeer gelei ). We nemen met een soeplepel een massa van het gehakt en rollen dit in een klein bolletje  van 4 a 5 centimeter doorsnede. Zodra het bolletje goed vast is drukken we er een klein stukje carne de membrillo en en zorgen dat het bolletje weer goed dicht is. Zo verwerken we alle gehakt. Zodra dit gedaan is doen we in een pan een klein beetje olijfolie en bakken kort de balletjes aan zodat de buitenzijde ietwat harder is om vervolgens de ballen in de saus te doen die nog steeds staat te koken. Het geheel laten we minimaal 30 minuten sudderen zonder te roeren want we willen niet de balletjes stuk maken.

Klaar !! eet smakelijk

 

 gebruikte producten uit onze shop :

Pagina 1 van 11

gratis

 

Leveringen in Nederland EN  België  kosten  :

 

voor bestellingen minder dan 20 Euro > 6,17 euro

 

voor bestellingen tussen 20 en 45 euro 3,50 

 

Vanaf € 45,- de verzending gratis.