Spaanse Tapas zijn zeer geliefd in Andalucia ,klein en zeer gevarieerd

Lekker als tussendoortje maar ook als "overlever" tot aan de maaltijd. Onderstaand vindt U een lijst met originele echte Spaanse Tapas recepten.  Lekker makkelijk thuis te maken en overheerlijk en vooral Origineel uit Andalusië. Hiermee maakt U zelf de mooiste en lekkerste tapas.

kaas met membrillo en ansjovis

kaas met membrillo en ansjovis

Een eenvoudige tapa is een variant op de meer bekende Queso de cabra con carne de membrillo , geitenkaas met membrillo ( kweepeer gelei )

Hamburger tapa recept

Hamburger tapa recept

Heerlijke Spaanse Hamburger tapa. Makkelijk zelf te maken en snel klaar.

Ingrediënten:

2 aardappelen
400 gram rundergehakt
2 eieren
1 ui

groene asperges met vinaigrette

groene asperges met vinaigrette

Een tapa met groene asperges en vinaigrette


Dit is een zeer eenvoudige doch wederom heerlijk gerechtje

Ingrediënten :

Groene asperges

Olijfolie virgin extra

Gehaktbal met membrillo

Gehaktbal met membrillo

Spaanse gehaktballetjes met carne de membrillo


Heerlijk van smaak en makkelijk te maken


Ingrediënten :

500 gram gemengd gehakt

2 eieren

2 teentjes knoflook

Friet tortilla recept

Friet tortilla recept

Eten jullie wel eens friet en hebben jullie aan het eind nog over? .


Niet weggooien !! Dat is zonde, snij die friet dezelfde dag/avond nog in kleine stukjes, fruit dan....
Ingrediënten :

een halve zak friet die men niet meer op krijgt en normaal weggooit

1 ui

2 teentjes knoflook

Olijfolie Virgin extra

3 eieren ( geklutst )

Gebrande amandelen

Gebrande amandelen

Gebrande amandelen , lekker door zijn eenvoud


Heel lekker zijn gebrande amandelen , zelf gemaakt nog lekkerder. doe in een pannetje een beetje olijfolie virgin extra , verwarm deze olie en leg er dan een aantal witte amandelen in. Laat al roerende de amandelen bruin worden.

ensaladilla rusa tapa

ensaladilla rusa tapa

Ensaladilla rusa is een van de meest voorkomende Spaanse tapas.


Deze vind zijn oorsprong daadwerkelijk in Rusland. In 1860 werd dit bedacht door de chef-kok van een restaurant in Moskou. vandaar dus de naam.  Het gerecht reisde zo door Europa en kwam dus ook in Spanje terecht.  Er bestaan duizenden varianten dus HET recept omschrijven is moeilijk, met ons recept maak je zelf een basis versie die je naar eigen keuze kunt uitbreiden , aanpassen.

Carne en Salsa heerlijk Spaans recept

Carne en Salsa heerlijk Spaans recept

carne en Salsa , Spaans recept voor 4 personen.

Makkelijk te maken en met een lekker resultaat

Ingrediënten :

2 grote runder braadlappen

Voor de Saus :

Biefstuk a la Pedro Ximenez

Biefstuk a la Pedro Ximenez

Ingrediënten :

Biefstuk 1,5 kilo
PX wijn 200 ml
1 grote ui
400 gram Spaanse tomatensaus
2 blaadjes laurier

groene asperges

Asperges op zijn Andalusisch

Dit recept uit Andalusië met groene asperges is wederom zeer lekker en vooral heel makkelijk te maken. Succes verzekerd.

Ingrediënten :

2 teentjes knoflook

1 grote snee brood

Olijfolie virgin extra

albondigas cadiz stijl

albondigas cadiz stijl

Albondigas is een van de meeste gegeten Tapas , er bestaan meerdere varianten 


Zo is deze versie in de "Cadiz" stijl. Heerlijk en lekker anders. Makkelijk recept 

Ingrediënten : 

500 gram gehakt

1 ei

2 ui

3 teentjes knoflook

Carne con tomate

Carne con tomate

Een veel voorkomende tapa is de Carne con Tomate , oftewel Vlees met tomaat ( saus )


Dit is een heel eenvoudig en smaakvolle typische Tapa uit Andalusië.

Ingrediënten :

Kilo rundvlees in blokjes gesneden.

4 teentjes knoflook

Champignon a la plancha

Champignon a la plancha

Fruit 1 á 2 teentjes knoflook in olijfolie virgin extra en bak enkele champignons hierin, voeg op het einde een beetje peterselie toe en dien dit op met wat picos of een cracker.

Klaar is uw Spaanse originele tapa, we kunnen het niet moeilijker maken ;-) 

Wederom lekker makkelijk thuis te maken.

Eet smakelijk.

Filetito met mojo picon

Filetito met mojo picon

Tapa Filetito met mojo picon


Men neme een klein broodje ( +/- 10 cm ). Dit broodje doet men kort in de grill, besprenkel het daarna met een beetje Spaanse olijfolie virgin extra en een beetje zout.

Gamba's al pil pil

Gamba's al pil pil

Hak knoflook ( veel !! ) fijn en fruit dit in olijfolie.Doe er dan twee koffielepels Gamba's Pil Pil kruiden in de olie en meng even goed om er vervolgens de garnalen er aan toe te voegen.

Laat dit een tijdje bakken en Klaar is de tapa !!