Spaanse Tapas zijn zeer geliefd in Andalucia ,klein en zeer gevarieerd

Lekker als tussendoortje maar ook als "overlever" tot aan de maaltijd. Onderstaand vindt U een lijst met originele echte Spaanse Tapas recepten.  Lekker makkelijk thuis te maken en overheerlijk en vooral Origineel uit Andalusië. Hiermee maakt U zelf de mooiste en lekkerste tapas.

Toast met Melva

Toast met Melva (makreel)

Ingrediënten (voor 6 stuks):

- Een blikje melva in olijfolie.

- Stokbrood.

- 3 puntpaprika’s (pimiento de piquillo).

- 6 olijven gevuld met ansjovis.

- Wijnazijn.

Bereiding:

- Snij het stokbrood in tweeën, deel het in 6 stukken en rooster ze aan beide kanten in de gril of toaster.

- Verdeel de melva de almadraba over de 6 stukjes brood.

- Leg op elk stukje brood enkele stukjes puntpaprika (pimiento de piquillo).

- Verdeel een theelepel azijn over elk stukje brood.

- Gebruik een olijf als decoratie.

Bandarillas Tapas

Bandarillas Tapas

Een banderilla is een eenvoudige tapa die vaak bij een drankje wordt geserveerd.


En zoals een Spaanse tapa hoort te zijn, is het heel eenvoudig thuis te bereiden.

Neem een houten prikker en prik er een augurkje, een uitje, een stukje zoete paprika, een stukje groene paprika en een olijf op en nog vanalles wat U net heeft, en klaar....

Snel te maken bij onverwachts bezoek! 

Chorizo met wijn

Chorizo met wijn

Chorizo met wijn

Dit is een zeer eenvoudig te maken tapa. Door de chorizo in de wijn te koken krijgt de Spaanse chorizo een heerlijke smaak.

Bereiding:

tapa van kaas in olijfolie

Een zeer eenvoudige tapa is de volgende

Ingrediënten:

• Queso curado (belegen kaas) van koe, geit, schaap of een combinatie ervan

• Olijfolie extra virgen

• Geroosterd brood

Spaanse Spinazie tortilla

Spaanse Spinazie tortilla

Spaanse spinazie Tortilla

Ingrediënten (voor 4 personen)

• 500 gram Spinanzie bladeren

• 5 eieren

tapa de flamenquin

tapa de flamenquin

flamenquin tapa behoort bij de klassiekers van de Andalusische tapas

Ingrediënten :

- Gekookte ham

- Kaas

- Gebraden paprika (optioneel)

- Ei en paneermeel

Tuinbonen met ham

Tuinbonen met ham

Vanaf medio februari tot aan het begin van juni is het tuinbonenseizoen in Andalusië.


Aangezien dit een groente is die zich goed laat invriezen, kunt u de rest van het jaar gebruik maken van ingevroren tuinbonen.

Deze tapa van tuinbonen met ham is zeer gebruikelijk en gewaardeerd in de Spaanse bars.

Tapa van Olijven

Er bestaan vele manieren om olijven te marineren. Er zijn bijna net zoveel manieren als er dorpen in Andalusië zijn,
maar bijna allemaal gebruiken zij dezelfde ingrediënten.

• Rozemarijn

• Tijm

• Knoflook

• Zout

• Rode paprika

dadels met Spaanse ham

dadels met Spaanse ham

dadels met Spaanse ham is een tapa zoals een tapa hoort te zijn: eenvoudig en lekker.


Hoe maakt u deze thuis ? :

Neem een dadel en wikkel er Spaanse Serrano ham omheen. Bak het, in een laagje olijfolie, aan beide kanten krokant.

Tapa van Paella

De paella is een typisch gerecht van de gehele Spaanse mediterrane kust.


Alhoewel de paella oorspronkelijk niet uit Andalusië komt, is vandaag de dag ook een vast onderdeel in de keuken van Andalusië. Dit gerecht wordt steeds vaker als een tapa geserveerd in bars.

Er bestaan verschillende variaties in de paella. Het is daarom bijna onmogelijk in een paar regels uit te leggen hoe het gemaakt moet worden. Dit heeft vooral te maken met de grote variatie aan ingrediënten en soorten rijst die hiervoor gebruikt worden.

Tabernero Spaanse tapa

Tabernero Spaanse tapa

Tabernero Spaanse tapa


"Tabernero" is een typisch Spaanse tapa van de provincie Almeria en is zeer eenvoudig te maken: neem een stukje geroosterd brood en leg hierop een kleine hoeveelheid pisto!

Sommige bars doen eerst een druppeltje olijfolie op het brood en daarop de pisto.

Pisto kan men natuurlijk zelf bereiden : 

Aardappel Tortilla Espanola

Aardappel Tortilla Espanola

Tapa Spaanse tortilla de patatas / Spaanse aardappelomelet


Dit is een van meest populaire tapa’s in Spanje. Hoe maakt u deze thuis?

Ingrediënten (voor 4 personen)

Spaanse gehaktballetjes

Spaanse gehaktballetjes

Spaanse gehaktballetjes (albóndigas) in tomatensaus, zijn gemakkelijk te bereiden.


Volgens ons recept zijn deze gehaktballetjes gemakkelijk en snel te maken. U kunt ze als hoofdgerecht serveren, maar ook als tapa. Het is niet alleen enorm populair in Spanje, maar ook in de Benelux.

Ingrediënten:

500 gr kalfsgehakt

1 ui

3 teentjes knoflook 

Moorse spiesjes

Moorse spiesjes

Moorse Spiesjes . Een van de meest bekende tapa in Spanje.


Ingrediënten:

Olijfolie extra virgen

• Kipfilet.

Moorse spiesjes kruiden ook wel Moorse kruiden genoemd

• Paprikapoeder (optioneel)

Tapa broodje met manchego

Tapa broodje met manchego

Neem een Montadito (klein rond broodje, ongeveer 8 cm rond ).

Doe een beetje olijfolie op het broodje en daarop stukjes manchego kaas (het kan ook een soortgelijke Spaanse kaas zijn als de Manchego).