Spaanse Tapas zijn zeer geliefd in Andalucia ,klein en zeer gevarieerd

Lekker als tussendoortje maar ook als "overlever" tot aan de maaltijd. Onderstaand vindt U een lijst met originele echte Spaanse Tapas recepten.  Lekker makkelijk thuis te maken en overheerlijk en vooral Origineel uit Andalusië. Hiermee maakt U zelf de mooiste en lekkerste tapas.

Spaanse gehaktballetjes

Spaanse gehaktballetjes

Spaanse gehaktballetjes (albóndigas) in tomatensaus, zijn gemakkelijk te bereiden.


Volgens ons recept zijn deze gehaktballetjes gemakkelijk en snel te maken. U kunt ze als hoofdgerecht serveren, maar ook als tapa. Het is niet alleen enorm populair in Spanje, maar ook in de Benelux.

Ingrediënten:

500 gr kalfsgehakt

1 ui

3 teentjes knoflook 

Moorse spiesjes

Moorse spiesjes

Moorse Spiesjes . Een van de meest bekende tapa in Spanje.


Ingrediënten:

Olijfolie extra virgen

• Kipfilet.

Moorse spiesjes kruiden ook wel Moorse kruiden genoemd

• Paprikapoeder (optioneel)

Tapa broodje met manchego

Tapa broodje met manchego

Neem een Montadito (klein rond broodje, ongeveer 8 cm rond ).

Doe een beetje olijfolie op het broodje en daarop stukjes manchego kaas (het kan ook een soortgelijke Spaanse kaas zijn als de Manchego).