Gratis Verzenden vanaf 45 €

  • Aliolie saus
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml Olijfolie Virgin Extra
  • 1 snufje zout

Een ali oli saus maakt U door een ei in het glas van een blender te breken , een knoflookteentje ( zonder hartje om het opstoten van de knoflook tegen te gaan ), een snufje zout en olijfolie virgin extra. Laat de mixer tot helemaal beneden zakken in het glas en start deze zonder hem te bewegen.. Na een 1/2 minuut terwijl men er steeds olijfolie bijvoegt zou hij al dikker moeten worden , mits de saus dat al niet gedaan heeft. Roer met de mixer vervolgens voorzichtig nog de massa zodat alles goed vermengd is. Wees voorzichtig want al heel snel is de saus niet meer goed, is dus een delicaat proces dat U waarschijnlijk enkele malen moet oefenen voordat het iedere keer weer lukt.

De echte Saus maakte men vroeger in een Mortero ( Vijzel  ) , doordat dit volledig handwerk is heeft men meer controle over de bereiding en word de saus nog lekkerder en authentieker Spaans. 

Belangrijk : De Saus ( met ei ) dient U direct na bereiding te gebruiken of in de koeling te bewaren voor gebruik op dezelfde dag. Omdat U een rauw ei gebruikt is de kans op problemen groot als U dit langer dan een dag bewaard. Wilt U de saus langer dan 1 dag bewaren gebruik dan in de plaats van een rauw ei dezelfde hoeveelheid melk. De saus wordt echter het meest smaakvol bij gebruik van het ei

De " El alioli " ( in heel Spanje heeft men diverse benamingen hiervoor zoals Allioli, ajo y aceite, ajolio, ajoaceite, ajiaceite of ajaceite ) is een typische saus uit het gebied bij de Middellandse Zee, gemaakt van Olijfolie en Knoflook.