Bloemkool anders

Bloemkool anders

Bloemkool is heel bekend in Nederland en België maar niet iedereen vind het lekker...


In Andalusië heeft men daar misschien wel iets op gevonden.

Het heet Coliflor Rebozada ( Rebozar betekent "gedoopt in")

Het heeft uiterlijk iets weg van oliebollen echter is dit geen massa die gefrituurd word maar stukjes bloemkool omhuld met een massa die dan weer gefrituurd word.

Ingrediënten :

Bloemkool , 2 ei , bloem, olijfolie en zout en 2 teentjes knoflook, peterselie en gist en 1/2 theelepel colorante.

Bereiding :

Kook de bloemkool zoals altijd echter niet te zacht.  Ondertussen maak een massa door 75 gram bloem te mengen met snuf zout en de eieren, knoflook( klein gesneden ) en de peterselie en een beetje gist. ( bakpoeder ) en als laatste een beetje colorante ( gele kleurstof ).
Vervolgens zodra de Bloemkool klaar is laat deze uitlekken en afkoelen. Tevens zet de massa een uur in de koelkast.

Zet een pan met een laagje olijfolie op het vuur en zorg dat de olie goed heet is. Dep dan een stukje bloemkool in de massa en leg dat vervolgens in de hete olijfolie. Het duurt vervolgens niet lang totdat de massa mooi goudbruin van kleur is. Haal het stronkje bloemkool uit de olie en laat het even uitlekken. 

Klaar is dit heerlijke gerecht. Het kan warm maar ook koud gegeten worden.

Eet smakelijk

 

Gebruikte producten van de Spaanse Winkel : 

colorante

Colorante

Olijfolie karaf

 

Olijfolie

Ook interessant