Een van de meest typische gerechten in Andalucia is Salmorejo.

salmorejo recept

 

Neem een grote kom en doe daar 1 kilo tomaten in, voeg erbij 1 teentje verse knoflook ( klein gesneden ) , broodkruimels , snufje zout en een flinke scheut goede olijfolie ( niet te zuinig ). Vooral dat de olijfolie van goede kwaliteit is, is zeer van belang !! . mix dit geheel met een staafmixer zeer fijn. Zolang tot er een fijne massa overblijft. Zorg dat het geheel een dikkere massa word door er zoveel brood aan toe te voegen tot de massa een dikte heeft zoals een yoghurt of vla. Zet dit in de koeling.

Vervolgens kook 3 eieren en snij een paar lapjes goede serrano ,of nog beter iberico, ham in fijne stukjes. Zodra het ei gekookt is koel dit af en snij ook die in kleine stukjes.

Dien het geheel op door een beetje ei en ham op de Salmorejo te leggen en daarover wederom een scheutje olijfolie.

Koud opdienen dus!!

Eet smakelijk !! 

salmorejo

 

Gebruikte producten uit onze shop :

gratis

 

Leveringen in Nederland EN  België  kosten  :

 

voor bestellingen minder dan 20 Euro > 6,17 euro

 

voor bestellingen tussen 20 en 45 euro 3,50 

 

Vanaf € 45,- de verzending gratis.