Spaanse Amandel saus

Spaanse Amandel saus

Spaanse Amandelsaus

Met dit recept maakt U een heerlijke saus

Ingrediënten :

– 150 gram gemalen amandelen
– 2 teentjes knoflook klein gesneden
– kleine ui klein gesneden
– 2 sneden brood in kleine blokjes gesneden
– 4 soeplepels olijfolie virgin extra
– 1 bouillonblokje ( kip of vlees )


– 3 soeplepels Tomatensaus
– 75 ml melk
– 4 soeplepels witte wijn
– 1 bouillon blokje ( groente of vis )

Bereiding :

Doe de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en de ui tot alles mooi goudbruin van kleur is en voeg er dan vervolgens het brood aan toe. Zodra het boord ook mooi goudbruin van kleur is voegen we de amandel er aan toe en roeren dit ook zolang tot het mooi van kleur is. Blijven roeren !! . Voeg er dan de wijn aan toe en daarna de tomatensaus , steeds blijven roeren. Voeg er dan de kant en klare bouillon aan toe en steeds blijven we roeren. Voeg daarna het bouillonblikje verpulvert aan toe.

Hierna voegen we de melk er aan toe en roeren het goed onder elkaar, zodra dat gebeurt is nemen we de pan van het vuur en laten we het heel even afkoelen. Vervolgens doen we de massa in de blender en zorgen dat het geheel mooi egaal gemalen word.

Als de massa te dik blijkt te worden voegen we er water aan toe tot de massa de gewenste dikte heeft. ( is de saus te dun voeg er dan geen water maar melk aan toe )

Klaar is de saus !

Multi inzetbaar is deze lekkere Spaanse Saus

Ook interessant