Gratis Verzenden vanaf 55 €


Maandag, 19 september


Van Granada vertrekken we voor een tocht door het hooggelegen dal van de Alpujarra aan de zuidelijke helling van de Sierra Nevada. Na zo'n 50km passeren we Lanjaron met zijn terassenplantages van fruit en olijfbomen.
Nadien rijden we door Orgiva. Hier splits de baan. Zo'n 92 km verder ligt in het hooggebergte, Trevelez, het hoogstgelegen punt van Spanje (1472m). Even kwam het in ons op om er naartoe te rijden maar de weg is nu al zo smal. Slechte weg, smal en steil schrikt ons af. Dus, zetten we onze weg verder richting kust via de A 346. Onze middagpauze houden we bij een in aanbouw zijnde waterkrachtcentrale. Het panorama dat je hier te zien krijgt is indrukwekkend.

dag 18 a


dag 18b

14.00u en 26 C: We zetten onze tocht verder. In Motril aangekomen, parkeren we op de boulevard aan het strand. We maken een wandeling langs de haven. Hier valt niets te beleven. Zelfs de haventoegang is afgesloten met een slagboom.
Dan maar verder langs een prachtig stukje kust, richting Malaga. De natuur is hier buitengewoon mooi met rotsachtige, steile ravijnen, baaien en zandstranden.
We passeren Salabreña, een van de Pueblo Blanco, Almuñcar, Nerja, Torrox Costa, Torre del Mar.
Nerja, het balkon van Europa, heeft een prachtig uitzicht op zee. Verder is het een grote, drukke stad en is ook bekend om de "Cueva de Nerja", druipsteengrotten.

dag 18c


Onderweg kijken we uit naar een pannaderia of een supermercado want onze schapraai is zowat leeg en we zoeken een plekje om te overnachten. In Almayate volgen we een wegje dat recht naar zee loopt maar doodloopt op de parking van een camping. Het is een naturistencamping, 20 euro (all in), klein maar net en verzorgd met een binnen- en buitenzwembad, sauna, fitnesruimte en eigen toegang tot stand.
Hier houden we een dagje welverdiende rust.

dag 18ddag 18 - 168 km afgelegd - Overnachting: Camping Almanat Naturista: Almayate


Dinsdag, 20 september


Rust- en ontspanningsdag. Genieten van zon en strand, verder niets.
dag 19 - 168 km afgelegd - Overnachting: Camping Almanat Naturista: Almayate

Woensdag, 21 september


Vandaag staat een citytrip naar Antequera op de agenda.
Voor we Antequera binnenrijden, bezoeken we de prehistorische dolmen van Menga, Viera en El Romeral die aan de rand van de stad liggen. Dit zijn Keltische, megalithische, 5000 jaar oude grafmonumenten, blijkbaar de oudste van Europa.

dag 19a

Nadien doorkruisen we het stadje. Antequera is een wit stadje gelegen in een vruchtbare hoogvlakte, gekenmerkt door olijfboomplantages.
Boven de stad ligt hoog op een heuvel een Moors kasteel (13e eeuw). Je kan er langs de kasteelmuren wandelen en hebt er een wijds uitzicht over de stad.

dag 19b


dag 19c


dag 19d

In de verte de Peña de los Enamorados, de Rots van de Geliefden.
Volgens de legende achtervolgden Moren een jongen uit het christelijke Antequera en een Moors meisje uit de stad Archidona. Om niet van elkaar gescheiden te worden zijn ze van de rots gesprongen.

dag 19h

In het historisch centrum vind je op vrijwel iedere straathoek een barokke kerk of ander monument. Wat je hier niet kan vinden is een bankautomaat. Na veel gevraag en gezoek vinden we er eentje en die is "out of order". Met de camper door het centrum rijden is ook niet zo simpel.
We kiezen voor de grote baan rond Antequera om in het natuurpark El Torcal te komen.

dag 19e

El torcal is een plateau met fantastische erosievormen en merkwaardige rotsformaties die in de loop van de tijd gevormd zijn door de wind, het water en het weer. De weg er naartoe voert door een prachtig gebied, maar is smal met haarspeldbochten en is over lange stukken zeer steil. Zeker met een camper niet zo gemakkelijk om er te geraken. Goed dat onze Casa Flora geen XL is. Auto's kruisen, laat staan een bus, is een hachelijke bedoening. Maar het prachtige natuurgebied is de moeite waard. Je kan in het park zelf uitgestippelde wandelingen maken. Jammer genoeg is het al wat laat voor ons. We willen voor donker weer beneden zijn en het is al 19.00u.

dag 19f


Eens terug op de normale weg rijden we met de A384 naar Campillos en nemen hier de A367 richting Ronda.
De natuur en het landschap zijn bijzonder mooi. De weg is smal, kronkelend en slecht. Bovendien begint het te donkeren. Zo'n 20 km vóór Ronda komen we door het enige dorpje op deze weg. Ondertussen is het pikdonker. We houden het voor bekeken. Langs een tankstation, iets van de weg af, lijkt het ons nogal veilig. Hier overnachten we. We zijn allebei doodmoe en kruipen onmiddellijk in ons bed. Morgen zien we wel verder.

dag 20 - 226km afgelegd - Overnachting: langs bergwegje naar Ronda

dag 19g