Gratis Verzenden vanaf 55 €

Donderdag, 22 september


Om 09.00u staan we al op camping "El Sur" in Ronda.

sur

Ronda ligt op 2km hier vandaan. Er is geen busverbinding, dus moeten we te voet. We doorkruisen de oude, omwalde stad, pikken hier en daar een museum mee en komen zo aan de bewuste kloof "El Tajo". De diepe, nauwe kloof (meer dan 100m) snijdt de stad in twee helften, de oude en de nieuwe stad. De Puento Nuevo (nieuwe brug) uit de 18e eeuw verbindt het oude en nieuwe gedeelte.

puente

plaza toros 1


Bij San Miguel aan de brug gaan we eens lekker eten. Nadien wandelen we een steil pad naar beneden. Onze inspanning wordt beloond. Van hier heb je een uniek uitzicht op de volledige kloof en de brug. We hebben dit vastgelegd op menig fotootje zodat we nog extra lang kunnen nagenieten van onze vermoeiende afdaling. We moeten ook nog terug en dat in deze hitte (32 C). Als we weer bovenkomen rusten we uit op een terrasje met een deugddoende cerveza.

plaza toro 2

toro

patio

Om af te ronden, bezoeken we de oudste en mooiste arena van Spanje, die net over de brug in de nieuwe stad ligt. De arena is in 1784 gebouwd naar het ontwerp van een Romeins amfitheater. Pedro Romero, de stamvader van alle torero's, vocht hier. In de arena is ook een museum over stierenvechten.

calle

san fransisco

vista ronda


Het is snikheet, 35 C. Onze terugweg naar de camping gaat dan ook heel moeizaam. Om 18.00u zijn we terug aan onze camper.
Ik heb nog zin in koffie en gebak. We hebben geen gebak maar wel pannenkoeken die ik gisteren in de supermercado kocht. Maar, als Willy de pannenkoeken bovenhaalt stellen we vast dat ik me schromelijk vergist heb. Het pakje blijkt een "Tortilla de patata con cebola" te zijn. Dit zal ik nog lang moeten horen.
Het is trouwens niet de eerste keer tijdens deze reis dat ik met iets verkeerd thuis kom.

filipe V

dag 21 - 22km afgelegd - Overnachting: Camping El Sur: Ronda