Gratis Verzenden vanaf 55 €

Vrijdag, 23 september


Van Ronda starten we een kleine toer van de witte dorpjes: "Ruta de los Pueblos Blancos".
We willen beginnen met Setenil. Dit blijkt een van de meest bizarre pueblo blanco te zijn. De huizen zijn onder een overhangende rots gebouwd. Maar, onze GPS stuurt ons de bergen in langs smalle straatjes, nog smaller en in slechte toestand. We maken rechtsomkeer nu we nog kunnen. Uiteindelijk zijn we terug op de A376 en we vergeten Setenil.
We volgden de A376 tot Algondonales en nemen hier de N342 naar Olvera.

olvera1

Al van ver zien we het witte stadje op de heuvel liggen, blakend in de zon met bovenop een Castillo en een kerk. Hier hebben we meer geluk. Het Castillo Arabe is open tot 14.00u. We zijn dus net op tijd voor een bezoek binnenin.

olvera2


olvera3

Van Olvera rijden we met de A382 richting Arcos de la Frontera. In Bornos hopen we een plaatsje te vinden aan het Embalse. En ja, we staan hier goed aan het grote meer, omringd door bergen, onder stralende zon en met veel wind wat de hitte draaglijk maakt.
Maar, de jeugd van Bornos kent dit plekje blijkbaar ook. Het is vrijdagnamiddag en met veel lawaai komen ze aangebrommerd. Overal liggen lege bierblikjes van vorige bezoekjes. Hier blijven we niet!
We rijden verder tot Arcos de la Frontera met de A382 en nemen hier de A372, de Ruta de los Pueblos Blancos, langs El Bosque, Benamahoma en komen zo in Grazalema.

olvera4


De weg loopt in bochten, omhoog, omlaag, door de Sierra de Grazalema. Het berglandschap is zeer verscheiden met een weelderige vegetatie. We zien olijfboomplantages, kurkeikbossen,...
De kurkeiken die we zien zijn tot een bepaalde hoogte ontdaan van de bast. We passeren een bedrijfje waar al die basten op hopen liggen. Klaar voor verwerking? Of voor vervoer naar een of ander fabriek voor verdere bewerking? Ik zou wel eens willen weten hoe zo'n proces verloopt.
Langs de weg lopen schapen, soms stieren vrij in de natuur. En ineens steekt hier een gems over, vlak voor onze camper! Willy kon nog net op tijd remmen.

olvera5

Op een parking aan het begin van Grazalema stoppen we om te overnachten. Het is hier absoluut rustig en we genieten van een buitengewoon panorama. Je ziet de weg, die we morgen moeten volgen, als een lint naar beneden lopen.


dag 22 - 215 km afgelegd - Overnachting: parking GrazalemaZaterdag, 24 september

Vandaag rijden we langs Ronda terug naar de kust met, naar men zegt, een van de mooiste wegen van Spanje.

camper-dag22-1

De natuur is sterk verschillend, soms een kaal, woest berglandschap, dan weer vlakker met uitgestrekte, groene aanplantingen en uiteindelijk de rotsachtige kuststreek. Eens aan de kust passeren we Estepona, Bahia Dorada, Buenos Noches, Casares.

camper-dag22-2

Casares is een betoverend pueblo blanco in het hinterland. Het is nog niet besmet door toerisme zodat het zijn authentiek karakter bewaard heeft.

camper-dag22-3


De Playa de chica hoort tot Casares.

We vinden hier een ideaal plaatsje aan het strand, op een publieke parking. Er zijn douches en je kan er drinkbaar water tappen. Uit het restaurantje klinkt zachte, aangename muziek. Het is hier een paradijsje.

camper-dag22-4

Dit wordt ontspannen en genieten: een beetje zwemmen, een beetje snorkelen, de boulevard afwandelen op zoek naar een supermercado, schelpen rapen om mijn verzameling aan te vullen,...

dag 23 - 115 km afgelegd - Overnachting: a.strand Playa Chica: Casares