Gratis Verzenden vanaf 55 €

Woensdag, 28 september

De wind is gelukkig gaan liggen. We zien vanuit de camper de zon achter de bergen opkomen. Boven de rivier vliegen de meest verscheiden vogels. Wij hebben zin om hier in Conil wat langer te blijven. Toch vervolgen we onze tocht langs de kust en de kleine sympathieke, Andalusiche dorpjes.

conil2

Bij het vissershaventje van Puerto de Conil zien we honderden verroeste ankers liggen, netjes gerangeerd.

We volgen de borden naar de vuurtoren Cabo Roche. Voorbij de vuurtoren is de kustlijn zeer ruig met hoge kliffen en rotsen. De kleine inhammen maken dat je op de strandjes beschut door de kliffen, uit de wind, van zon en zee kan genieten. Sommige strandjes zijn alleen via een trap bereikbaar. We profiteren ervan om hier te picknicken en een partijtje te zwemmen

conil3

Verder is de omgeving vlak en groen en bestaat voornamelijk uit dennenbomen 'Pino Piñero', een soort die in de provincie Cadiz beschermd wordt. We rijden langs La Barrosa in Chiclana. Een prachtig strand met fijn zand, klaar water, mooie duinen en kliffen, één van de meest geliefde stranden van Cadiz en Andalousië.

Dan passeren we Novo Sancti Petri. Novo Sancti Petri is vrij groot, het heeft zo'n 4 km kustlijn. We rijden hier compleet verloren tussen de straten met appartementen in opbouw. Een heel vakantiedorp wordt hier aangelegd, maar dan van het duurdere type. Het is omgeven door een enorm groot golfveld.

Binnen afzienbare tijd is hier aan dit mooie strand geen plaats meer voor een gewone toerist en is de hele kuststreek hier geprivatiseerd.

Wat een contrast met het volgende dorpje Sancti Petri!

petri1

Sancti Petri is een verlaten dorp. Vlak vóór het dorp, ligt een vissershaven met achtergelaten bootjes. De tonijnvissers die hier woonden, verwerkten ook de tonijn. Maar, als in de jaren 70 de tonijnvangst afnam verlieten de vissers het dorp. Vanaf toen liggen veel huizen en de kerk er vervallen bij, wat een verlaten sfeer creëert en wat de toeristen charmeert en fascineert.

Voor het ogenblik floreert hier de "Club Nautico", een club voor duikers, kajakkers en zeilers.

In de bar kan je genieten van geweldige tapas en verse vis. Ook in de bar van de vissersvereniging (een oude loods) kan je voor een paar euro's verse vis in overvloed eten (gesloten tussen 17.00u en 21.00u).

In zee, vóór de kust, ligt het Castillo de Sancti Petri.

petri2

Wij parkeren onze camper aan de haven. Willy en ik genieten voor honderd procent van de sfeer tussen zeilers en vissers.

We zien de zon ondergaan en 's morgen weer opkomen.

Sancti petri zullen we niet gauw vergeten!

dag 27 - 59 km afgelegd - Overnachting: a.haven: Sancti Petri

Donderdag, 29 september

Jerez de la Frontera is internationaal bekend om zijn sherrywijnen (Domecq, Tio Pepe... ), stieren- en paardenfokkerijen. Daarnaast, niet minder bekend zijn de Flamencoscholen en de Spaanse rijschool van Jerez.

petri3

Met de NIV geraken we in de drukke stad. De meeste parkings zijn ondergronds of niet toegankelijk voor campers. We krijgen onze camper niet op een veilige manier kwijt. Om 12.00u begint op donderdag een show met Andalusische paarden in de Ruiterschool. Dit halen we niet! We weten ook niet exact waar het is en of daar wel parkeermogelijkheid is.

We rijden de stad terug uit en zoeken de dichts bijgelegen camping.

las dunas

Zo komen we terecht op Camping Las Dunas in Puerto de Santa Maria.

Met bus en trein arriveren we terug in Jerez de la Frontera. 35 C is iets te heet voor mij. Dus doen we eerst een terrasje om te bekomen. Nadien zoeken we hopeloos naar de "Tourist Info". Uiteindelijk bereiken we rond 17.00u het Alcazar dat om 18.00u sluit.

jerez1

Boven op het Alcazar genieten we van een uitzonderlijk uitzicht op de monumentale kathedraal en over de stad. Echt de moeite!!!

jerez2

De bodega van Domecq is ondertussen gesloten, het proces van Sherry branden en vooral het proeven is dus aan ons voorbijgegaan.

Terug op de camping gekomen, geef ik me over aan een lange, koude, deugddoende douche.

Camping Las Dunas valt best mee behalve de "muggenplaag". Hele zwermen kleine beestjes, ze komen zelfs door de vliegenhor, nestelen zich in onze Casa. Ze steken en prikken en bezorgen een reeks rode vlekken die enorm jeuken.

dag 28 - 66 km afgelegd - Overnachting: Camping Las Dunas: Puerto de Sta Maria

Vrijdag, 30 september

2hermanos1

Nu verlaten we de kust voor een tijdje. Sevilla, de hoofdstad van Andalusië is ons volgende doel.

2hermanos2

Op weg naar Camping Villsom in Dos Hermanos (16km van Sevilla) zien we het landschap veranderen, veel akkers en véél katoenvelden. Overal langs de weg hangen plukken katoen. De wind speelt er mee, soms zijn het net dikke sneeuwvlokken.

2hermanos3

dag 29 - 107 km afgelegd - Overnachting: Camping Villsom: Dos Hermanos