Gratis Verzenden vanaf 55 €

Dinsdag, 4 oktober

Om te beginnen rijden we naar Italica bij Santiponce, zo'n 7 km van Sevilla.

 

Italica

 

In Italica zijn opgravingen van de eerste Romeinse nederzetting in Andalusië met een amfitheater en unieke bodemfresco's. In Santiponce, net buiten Italica, vind je een zeer goed bewaard gebleven Romeins theater. Omwille van restauratiewerken kunnen we niet binnen maar vanop de Mirador heb je een schitterend uitzicht op het Teatro Romano.

 

Ons tweede doel Carmona ligt richting Córdoba.

 

carmona01

 

Op een kleine parking net buiten de oude moorse stadswallen laten we de camper achter.

 

Door een van de stadspoorten, de Puerta de Sevilla, komen we in de oude binnenstad met barokke kerken, kloosters, mooie herenhuizen, kronkelige klinkerstraatjes en pleinen. In het centrum ligt het bekendste plein, de Plaza de San Fernando.

 

carmona2

 

carmona03

 

Al onmiddellijk kunnen we de ruïnes van het Alcázar de la Puerta de Sevilla bezoeken. Carmona ligt op een heuvel dus krijg je hier weer eens een mooi panorama te zien. Het stadsmuseum is een bezoekje waard. De vele voorwerpen uit het verre verleden, gevonden bij opgravingen, schetsen een beeld van de geschiedenis en de evolutie van Carmona.

 

Van Carmona zetten we onze tocht verder richting Córdoba en passeren Ecija, de braadpan van Andalusië. Het lijkt ons een grote, drukke stad. We hebben niet veel zin om onze camper hier zo maar ergens te parkeren. Het blijft dus bij een blik uit de verte op de stad met haar 11 torens.

We verlaten de hoofdweg A4-E5 (Sevilla - Córdoba) en nemen de A453 naar Palma del Rio waar we een plaats voor de nacht hopen te vinden.

We overnachten aan een bouwwerf in een zijstraat.

dag 33 - 165 km afgelegd - Overnachting: in zijstraat: Palma de Rio

 

Woensdag, 5 oktober

Rustig geslapen? Mis poes!

Tijdens de nacht hoorden we regelmatig zware wagens voorbijrijden. Nu blijkt dat boeren 's nachts druk bezig geweest zijn met machinaal katoenplukken. Op de koop toe beginnen 's morgens op de bouwwerf volop de werkzaamheden.

Als we dan vertrekken richting Almodóvar trekken we onze ogen wijd open. In de hoofdstraat, langs beide zijden van de weg, staan vrachtwagens, opleggers, boerenkarren,... allemaal nokvol geladen met geplukte katoen. Het resultaat van de nachtelijke oogst? Waar worden die wachtende katoencontainers naartoe gebracht?

trucks

Al vanaf Jerez de la Frontera tot Sevilla zagen we uitgestrekte katoenvelden langs de weg, al dan niet geoogst. Nergens enige activiteit te bespeuren. Zou de oogst dan volledig 's nachts gebeuren? Wegens de hitte?

We rijden naar Almodóvar del Rio. De zon staat nog laag en van ver zien we op de heuvel het silhouet van de sprookjesachtige ridderburcht met zijn torens en kantelen. Het vlakke landschap wordt geleidelijk heuvelachtig. De parking, beneden aan de rots waar de burcht op staat, is volledig leeg. We staan hier helemaal alleen met rondom immense skylines. Het Castillo gaat pas om 11.00u open.

almodovar01

Het Castillo van Almodóvar is een Moorse vesting die door Pedro de Verschrikkelijke werd uitgebreid. In het begin van deze eeuw werd het volledig gerestaureerd. De hertog die het nu bewoont erfde het van zijn vader en spendeerde er massa's geld aan.

almodovar02

Doordat het bewoond is zijn alleen de wallen en de binnenplaats te bezichtigen.

Het is het best bewaarde kasteel van Andalusië. Dit mag je zeker niet missen!!!

Rond 15.00u komen we aan in Medina Azahara, dat een paar km vóór Córdoba ligt.

medina01

Medina Azahara: de ruïnes van een Moorse paleisstad uit de 10e eeuw. Abd ar-Rahman III liet dit paleis bouwen voor zijn lievelingsvrouw Zahara. 50 jaar later werd de stad verwoest door Islamitische fundamentalisten, godsdienststrijders die zich ergerden aan de uitdagende luxe. Momenteel probeert men de ruïnes te reconstrueren. De Arabische ornamenten, arabesken en lettertekens worden uiterst zorgvuldig bij elkaar gepuzzeld. Hier hebben 10.000 man gewerkt. De complete ruïnestad is door een muur omgeven. Wat mij betreft, weer iets dat je niet mag missen.

medina02

Na ons bezoek aan de Medina Azahara zoeken we vruchteloos naar "Las Ermitas", de eeuwenoude kluizenaarshutten die hier amper 10 km vandaan liggen. We starten een zoektocht met de camper langs smalle, kronkelende bergwegen tot we aan een afgesloten weg komen. Ondertussen is het pikdonker geworden en we geven forfait. We hoeven Las Ermitas niet meer!

Dat hoort er natuurlijk ook bij als je rondtrekt.

Eens terug in de bewoonde wereld zoeken we een plaatsje om te overnachten in een zijstraatje. Het is 21.00u en nog 28 C. We zijn allebei doodmoe maar voldaan, ondanks onze vruchteloze poging om Las Ermitas te bereiken.

dag 34 - 114 km afgelegd - Overnachting: zijstraat van El Brillante: Córdoba