Spaanse Turron de Alicante


De Spaanse Turron de Alicante is de harde versie die meer dan 60 % amandelen bevat. De Amandelen zijn afkomstig uit Andalusie. De Alicante versie - de harde behoord met de jijona turron tot de allerbeste Spaanse Noga. De turrón wordt gemaakt van amandelen
Verkoopprijs: 4,91 €
Korting

Preloader

De beroemdste Spaanse turrón komt uit Alicante en is hard

Maar liefst zestig procent moet uit amandelen bestaan en in deze streek wordt een blok geroosterde amandelen in een mengsel van honing en eiwit gelegd.

Hij wordt in Spanje de Turron Duro genoemd 

De Alicante wordt samen met de Jijona als de beste en enige echte turron beschouwd. Turron wordt sinds de 15e eeuw gemaakt en is waarschijnlijk in Spanje geintroduceerd door de Moren.

De turrón wordt gemaakt van amandelen, honing en eiwit. De Amandelen zijn afkomstig uit Andalusië en de turron wordt gemaakt in Andalucia

200 gram !!! pure smaak.

Wordt dus gemaakt in een bedrijf waar men noten verwerkt

 

Pieter Soumeru
dinsdag 24 maart 2015
Niet te zoet maar boordevol amandelen heerlijk!!!