Spaanse Carne de Membrillo
Spaanse Carne de membrillo uit Andalusië
ambachtelijk gemaakte Spaanse kweepeergelei van 100 % natuurlijke producten. Inhoud : Kweepeer en Suiker ( 55% / 45% )
Hij behoort tot de extra categorie. Verpakt per 290 gram,een stevige membrillo van de hoogste kwaliteit.
Deze carne de membrillo is gemaakt door Trafrutcano in Andalusië in de provincie Malaga
De smaak is zoals hij vroeger was toen de mensen hem zelf thuis maakten.
Netto inhoud 250 gram. Na Openen zeer lang te bewaren in de koelkast
tht 09-2025
In Spanje vaak bij het ontbijt gegeten of bij geitenkaas.
Carne de membrillo is gemaakt van de kweepeer. Zijn Latijnse naam is: Cydonia obloga Mill. = Cydonia vulgaris Pers.
Dus als U membrillo wilt kopen bent U hier aan het juiste adres.
Deze fruitsoort heeft zijn origine in het gebied rond de Kaspische zee. Haar naam ontleent zij aan de Griekse stad Cydon. Echter in de tijd van Babylon bestond dit fruit al; voor de Grieken stond het symbool voor vruchtbaarheid en liefde.
Momenteel wordt deze vrucht niet alleen in Andalusië gekweekt en in andere Spaanse regio's zoals Levantina, Extremadura en Murcia, maar ook in Armenië, de Kaukasus, Irak, Syrië, Argentinië, Griekenland en de Balkanlanden.
De vrucht kan niet gegeten worden zonder dat deze verwerkt is; de membrillo is bitter van smaak is. Van de vrucht wordt gelei, jam, geneeskrachtige siroop en carne van membrillo gemaakt.
Het lekkerste is als men de membrillo samen eet met zuidvruchten, koekjes of verse kaas.
Voedingswaarde per 100 gram :
Energie : 1102 kJ / 260 Kcal
Proteïnen : 0,26 gram
Koolhydraten : 63 gram
waarvan suikers : 53 gram
Vetten minder dan 1 gram
waarvan verzadigde vetten : kleiner dan 0,1 gram
Vezels : 4,9 gram
Zout : 0,0125 gram
Beoordelingen
Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.
Log alstublieft in voor het schrijven van een recensie Inloggen