Spaanse Turron de Jijona
De beroemdste Spaanse turrón komt uit Jijona en is zacht:
( THT eind 12-2024 )
maar liefst 64 procent amandelen zijn tot een massa samengeperst, waardoor meer olie is vrijgekomen.
In Spanje wordt deze de Turron Blando genoemd.
De Jijona wordt samen met de Alicante als de beste en enige echte turron beschouwd. Turron wordt sinds de 15e eeuw gemaakt en is waarschijnlijk in Spanje geintroduceerd door de Moren.
De turrón wordt gemaakt van amandelen, honing en eiwit.
De Amandelen zijn afkomstig uit Andalusie en de turron wordt gemaakt in Andalucia
300 gram tablet
Wordt dus gemaakt in een bedrijf waar men noten verwerkt
Afmetingen ( ongeveer ) 5,5 cm bij 16,5 cm
Ingrediënten : Geroosterde amandelen ( 64 % ) , glucosestroop , suiker, honing, eiwit, emulgator E-471
Voedingswaarde per 100 gram :
Energie : 2397 kJ / 576 kcal
Proteïnen : 4 gram
Koolhydraten : 39,4 gram
waarvan suikers : 33,3 gram
fiber 2,5 gram
Vetten 40 gram
waarvan verzadigde vetten : 4,5 gram
Proteïnen : 14,4 gram
Zout : < 0,1 gram
Beoordelingen
dinsdag 24 maart 2015
Geweldig lekker !!!
Log alstublieft in voor het schrijven van een recensie Inloggen