Spaanse Turron de Jijona

5,29 €
4,00 €
You save:
1,29 €
In Stock
Unieke code : 026
De Spaanse Turron Jijona is de zachte versie die meer dan 64 % amandelen bevat. De Amandelen zijn afkomstig uit Andalusie . ( THT eind 12-2024 )

De beroemdste Spaanse turrón komt uit Jijona en is zacht:

( THT eind 12-2024 )

maar liefst 64  procent amandelen zijn tot een massa samengeperst, waardoor meer olie is vrijgekomen.

In Spanje wordt deze de Turron Blando genoemd.

De Jijona wordt samen met de Alicante als de beste en enige echte turron beschouwd. Turron wordt sinds de 15e eeuw gemaakt en is waarschijnlijk in Spanje geintroduceerd door de Moren.

De turrón wordt gemaakt van amandelen, honing en eiwit.

De Amandelen zijn afkomstig uit Andalusie en de turron wordt gemaakt in Andalucia

 300 gram tablet

Wordt dus gemaakt in een bedrijf waar men noten verwerkt

 

Afmetingen ( ongeveer ) 5,5 cm bij 16,5 cm 

 Ingrediënten : Geroosterde amandelen ( 64 % ) , glucosestroop , suiker, honing, eiwit, emulgator E-471

 

Voedingswaarde per 100 gram :

Energie : 2397 kJ / 576 kcal

Proteïnen : 4 gram

Koolhydraten : 39,4  gram

 waarvan suikers : 33,3 gram

fiber 2,5 gram

Vetten 40 gram

 waarvan verzadigde vetten : 4,5 gram

Proteïnen : 14,4 gram

Zout : < 0,1 gram

Beoordelingen

dinsdag 24 maart 2015

Geweldig lekker !!!

Pieter Soumeru

Log alstublieft in voor het schrijven van een recensie Inloggen