Gratis Verzenden vanaf 45 €

spaanse tortilla spinazie

Spinazie Tortilla

Ingrediënten (voor 4 personen)

• 500 gram

• 5 eieren

• 20 gram geroosterde amandelen

• 1 Teen knoflook ( verse )

• Zout

• Olijfolie

Bereiding:

Kook de spinazie en zorg dat deze vervolgens goed droog is ( zoveel mogelijk water eruit persen ) .Maal dan de amandelen fijn en meng ze met de spinazie. Klop de 5 eieren en voeg er een beetje zout aan toe. Meng daarna de eieren met de spinazie en doe het in een kleine koekenpan waar eerst al de fijngesneden knoflook even is gebakken zodat de olijfolie de smaak van de knoflook heeft overgenomen.


Bak het in een beetje olijfolie op een laag vuur, gedurende 2 minuten; NIET roeren ! Duw na 2 minuten het geheel lichtjes heen en weer om zeker te zijn dat het los in de pan ligt en laat het vervolgens enkele minuten braden totdat het niet meer aan de pan kleeft.

Gebruik een bord of platte deksel om de tortilla om te draaien. Leg het weer in de koekenpan en laat het enkele minuten op het vuur bakken, totdat ook deze zijde niet aan de pan kleeft. Dan is de tortilla klaar!

Dien de tortilla warm op. Ook erg lekker in combinatie met vlees.

( Dit kan men makkelijk zonder amandelen maken. kwestie van beide versies proberen. witte amandelen even bakken in olijfolie , laten afkoelen en zeer klein maken. )

Gebruikte producten uit de shop :