Gratis Verzenden vanaf 75 €

Virgin Extra Olijfolie 500 Ml


Spaanse Olijfolie Virgin Extra in fles, een blend van de manzanilla aloreña, lechín, picudilla, verdial olijf. Deze combinatie maakt de olijfolie .... Lees beschrijving !
Verkoopprijs: 6,05 €
Basisprijs inclusief BTW8,61 €
Korting -2,56 €

Preloader

Deze Spaanse Olijfolie Virgin Extra is verpakt in een 500 ml liter fles

een blend van de Manzanilla aloreña, Lechín, Picudilla en Verdial olijven. Deze combinatie maakt de olijfolie uiterst smaakvol. Daarom is dit ook onze eigen favoriet 

De olijfolie is 100% biologisch gefabriceerd in het natuurgebied Sierra de las Nieves en heeft een zuurgraad van max.. 0,6.
.

NU opruiming !!! tht tot 09 -2024 volgens etiket maar in werkelijkheid tot 6 maanden meer !

De Sierra de las Nieves is een relatief onbekend natuurreservaat in Andalusië dat door de UNESCO tot Reserva de la Biosfera is uitgeroepen. Het park geniet al van enige bekendheid bij natuur liefhebbers en bij mijzelf, vanwege de unieke flora, fauna en de vele mooie wandelroutes. Het landschap is adembenemend en behoort tot een der mooiste van Spanje.
.

Mudejar olijfolie is de beste kwaliteit olijfolie - van de eerste persing - waarbij de rijpe olijven koud geperst ( Centrifuge ) worden. Het proces geeft een donkergroene olie 'extra virgen' die lekker is van smaakt en geur; ideaal in dressings en marinades. De olie is zeer zacht en heeft een heerlijke smaak, doordat het samengesteld is uit diverse olijfsoorten. Deze Olijfolie extra virgen van Mudejar is een coupage uit de Manzanilla aloreña, Lechín, Picudilla, en Verdial olijven, afkomstig van olijfbomen die groeien in het natuurpark Sierra de las Nieves in Andalusië (Zuid-Spanje ).
.

De olijfolie is gemaakt van olijven, die zorgvuldig en precies op het moment dat de vruchten goed rijp zijn, met de hand zijn geplukt.
.

Er wordt steeds gesproken over de ‘persing’ van olijfolie; echter de moderne en betere methode is centrifugeren. Hierbij wordt er meer controle over het proces en een hogere kwaliteit bereikt.
.

De bodemeigenschappen, de cultivatie, de agrarische methoden, het plukken en het persen, geven deze olie zijn goede specifieke karakter en kwaliteit. Hierdoor wordt een uitstekende biologische olijfolie verkregen.
.

Heeft deze olie een ECO certificaat?

De olie is uiteraard op ecologische wijze geproduceerd, maar draagt geen certificaat. Het proces om de certificering te verkrijgen is te kostbaar voor deze boeren met hun gelimiteerde productie . Het Unesco-gebied zal nooit uitgebreid worden.

 Van Twitter : 

@Original_Andalu ik was om 7uur al een picaña aan het inwrijven met grof zeezout,knoflook en jouw heerlijke olijfolie — Bertjan Keijser (@bjkholland) 13 maart 2016

 

 

Voedingswaarde per 100 gram :

Energie : 900 Kcal / 3700 kJ

Proteïnen : 0 gram

Koolhydraten : 0 gram

Vetten 100 gram

 waarvan verzadigde vetten : 13 gram

waarvan onverzadigde vetten 79 gram

Proteïnen : 0 gram

Zout : 0 gram

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.

fb logo      icon twitter   google plus    youtube logo  insta logo