Gratis Verzenden vanaf 75 €

acebuche olijfolie 100 ml


Deze olie is een Zeer Speciale EN zeldzame olijfolie. Het is namelijk olijfolie afkomstig van de vruchten van de wilde olijfboom. ( Olea europaea subsp. Sylvestris.). THT eind 01 - 2024
Verkoopprijs: 9,00 €
Basisprijs inclusief BTW12,54 €
Korting -3,54 €

Preloader

Deze olie is een Zeer Speciale EN zeldzame olijfolie.

Het is namelijk olijfolie afkomstig van de vruchten van de wilde olijfboom. ( Olea europaea subsp. Sylvestris.). Verpakt in een mooie fles met een inhoud van 100 Ml

Dit is de moeder aller olijfbomen.!!!!

Mede uit deze boom is door de eeuwen heen de meer dan 80 soorten ontstaan die we vandaag de dag hebben.

De olie wordt gewonnen uit de paar olijven die de bomen nog maar geven, sommige bomen zijn honderden jaren oud en dragen daardoor nog maar zeer weinig vruchten.

Men krijgt hiervan maar zeer weinig olijven die net genoeg zijn voor enkele flesjes olijfolie te produceren van deze olijf. Om een voorbeeld te geven, tijdens de oogst produceert men enkele tienduizend liter olijfolie terwijl men maximaal 200 liter van deze olijfolie produceert.

De "normale" olijfbomen hebben voor 1 liter ongeveer 5 kilo olijven nodig. Acebuche olijven zijn er ongeveer 30 kilo per liter van nodig. Tevens zijn deze olijven zo klein dat ze niet in de normale machines passen om ze te reinigen van bladeren en andere resten voordat ze geperst worden. DIt alles dient met de hand te gebeuren.

wilde olijf"Onze"olijfboer doet dit samen met familie op de keukentafel waar ze alle olijven met de hand ontdoen van de blaadjes, takjes en ze wassen voordat ze in de persen gaan om dat beetje olijfolie dat er in zit uit te persen.

Door de hoge leeftijd van de Acebuche olijfboom bevat de olijfolie een vele malen hogere concentratie aan Polyfenolen, die zijn al door allerlei studies erkend als zeer goed voor de gezondheid.
( hart en bloedvaten ).  Tevens heeft de universiteit van Sevilla in meerdere studies aangetoond dat in de acebuche olijfolie de concentratie aan mono onverzadigde vetzuren beduidend hoger is dan die van alle andere olijfolie.

.acebuche olijven

links de "gewone" olijf , rechts de Acebuche

De Sierra de las Nieves waar de boom groeit is een relatief onbekend natuurreservaat in Andalusië dat door UNESCO werd uitgeroepen tot Reserva de la Biosfera. Het park geniet reeds enige bekendheid bij natuur liefhebbers en dit ondermeer vanwege de unieke flora en fauna en de vele mooie wandelroutes. Het landschap is adembenemend en wordt gerekend tot een der mooiste van Spanje.

Stan Weigergangs
zondag 09 juli 2017
Erg lekkere olijfolie, een uniek product!

Jan Van Grimbergen
maandag 11 juli 2016
zeer lekker

fb logo      icon twitter   google plus    youtube logo  insta logo