Gratis Verzenden vanaf 75 €

Miel de caña


Miel de caña is in werkelijkheid suikerrietstroop.· En een mooie suikervervanger. Een ware delicatesse uit Frigiliana. 300 gram echte Spaanse lekkernij.
Verkoopprijs: 3,98 €
Korting

Preloader

Miel de caña is in werkelijkheid suikerrietstroop.  En een mooie suikervervanger.

Een ware delicatesse uit Frigiliana.

300 Gram

Miel de Caña betekent letterlijk honing van suikerriet. Nu is wel duidelijk dat rietsuiker geen honing heeft, dus de vraag komt al snel waarom dit Miel ( honing ) heet. Rietsuiker is een product dat al in de oudheid bekend was in de arabische wereld en in het jaar 500 verschijnt voor het eerst een tekst waar men spreekt van honing zonder tussenkomst van bijen.

Ingrediënten :

Suikerrietstroop / melasse en Conserveermiddel Citroenzuur E330  : 0,33gr )

.

De overheersing van de Moren in Andalucia bracht ook de techniek van de suiker uit riet te halen naar dit deel van Spanje. Momenteel verbouwd men in Spanje in de regio van Salobreña en op de Canarische eilanden nog rietsuiker planten. Maar het meeste komt toch van elders.

.

In de 19e eeuw bestonden er vanaf Almeria tot aan Fuengirola 20 fabrieken maar de opkomst van de suikerbieten maakte snel een eind aan 19 van deze fabrikanten. Daarmee is momenteel in heel Europa nog maar 1 producent !!.

.

Gevestigd in het pittoreske Frigiliana in de provincie Malaga. Op jaarbasis wordt er voor heel Europa miel de Caña geproduceerd. Het product heet miel de caña Nuestra Señora del Carmen. De fabrikant heet Miel de la torre. Nog meer weten ? > LINK

Voedingswaarde per 100 gram :

Energie : 290 Kcal / 1214 kJ

Proteïnen : 0 gram

Koolhydraten : 75 gram

 waarvan suikers : 75 gram

Vetten 0 gram

 waarvan verzadigde vetten : 0,0 gram

Vezels : 0 gram

Proteïnen : 0 gram

Zout : 0 gram

Saskia Martinez
maandag 23 september 2013
Miel de Caña is een heerlijk product die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Bijvoorbeeld op gefrituurde aubergines, echt een delicatesse ! Ik ben super tevreden over de Spaanse winkel, binnen 2 dagen had ik de producten al in huis! Keurig verpakt!

Monique
zondag 15 september 2013
Deze gebruikt bij een aubergine tapas. Heerlijke smaak en maakte het af!

fb logo      icon twitter   google plus    youtube logo  insta logo