Saffraan
Echte Spaanse Saffraan draadjes , 0,5 gram
Originele kwaliteit uit Castilla la mancha in Spanje.De enige echte plek in Spanje waar het allerbeste saffraan vandaan komt.
Deze Saffraan is van de kwaliteit Mancha,vanaf 1999 de nieuwe benaming voor Select en Superior..
Er bestaan vier verschillende manieren van gebruik die elk een eigen effekt geven:
Direkt gebruiken
Vooral bij langdurige bereidingen kan de saffraan rechtstreeks, zonder enige voorbehandeling, worden toegevoegd. Het kleureffekt is hierbij ondergeschikt aan de smaak en geur.
Infusie
Eenvoudig is infusie. Overgiet de saffraandraadjes met hete (niet kokende) vloeistof om ze vervolgens 10 tot 15 minuten in de vloeistof te laten liggen. Die vloeistof kan zowel water, wijn, azijn, bier, fruitsap of room zijn. Deze wijze geeft een uitgebalanceerd en krachtig typisch Spaans aroma.
Toasten
Het toasten kan gebeuren in een zware pan boven de vlam, in een getemperde oven of verpakt in aluminiumfolie op het deksel van een kookpan. Na afloop worden de draadjes verkruimeld en rechtstreeks in het gerecht gebruikt.
Aanbakken
Saffraan kan in boter of olie worden aangebakken. Deze techniek zorgt ervoor dat de aroma’s ten volste tot ontwikkeling komen, het vet absorbeert de reuk- en smaakstoffen. Daardoor is deze methode bijzonder geschikt bij grondstoffen en gerechten (zoals tomaat) die zelf een geprononceerde smaak hebben.
Dus als U echte kwaliteit Saffraan wilt kopen zit U hier goed
Weetje:
Saffraan wordt onder meer verbouwd in Frankrijk, Italië, Griekenland, Iran en Zuid Amerika, maar de beste kwaliteit komt uit het Spaanse La Mancha
Beoordelingen
Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.
Log alstublieft in voor het schrijven van een recensie Inloggen