Spaanse Turron de Alicante
De beroemdste Spaanse turrón komt uit Alicante en is hard
Maar liefst zestig procent moet uit amandelen bestaan en in deze streek wordt een blok geroosterde amandelen in een mengsel van honing en eiwit gelegd.
Hij wordt in Spanje de Turron Duro genoemd
De Alicante wordt samen met de Jijona als de beste en enige echte turron beschouwd. Turron wordt sinds de 15e eeuw gemaakt en is waarschijnlijk in Spanje geintroduceerd door de Moren.
De turrón wordt gemaakt van amandelen, honing en eiwit. De Amandelen zijn afkomstig uit Andalusië en de turron wordt gemaakt in Andalucia
300 gram !!! pure smaak.
Wordt dus gemaakt in een bedrijf waar men noten verwerkt
Beoordelingen
maandag 16 december 2019
Opengemaakt en binnen een dag op. Zo lekker was het!!
dinsdag 24 maart 2015
Niet te zoet maar boordevol amandelen heerlijk!!!
Log alstublieft in voor het schrijven van een recensie Inloggen