Mojama gedroogde tonijn

Mojama is een delicatesse die U kunt kopen uit Andalucia en bestaat uit gedroogde en gezouten tonijn. De Arabieren conserveerden tonijn al op deze manier en het resultaat noemden ze musama.
Verkoopprijs: 11,66 €
Korting

Mojama is een delicatesse uit Andalucia die bestaat uit gedroogde en gezouten tonijn. Men noemt deze Spaanse delicatesse ook wel eens de Pata Negra van de vis.

tapa-mohama-03

 

De Arabieren conserveerden tonijn al op deze manier en het resultaat noemden ze musama.

U koopt een vacuum verpakt stuk van MINIMAAL 200 gram !!.  Het is een ambachtelijk product en met de hand gestukkerd. gewichten wijken dus af.

Tegenwoordig heet deze specialiteit mojama en wordt deze vooral aan de Andalusische kust in de omgeving van Huelva, Cádiz en Almeria en ook in Murcia en Valencia vervaardigd. "In principe kan mojama van elke soort tonijn gemaakt worden", zegt men. Ook de kleinere bonito is er geschikt voor en zelfs de makreel.

Maar de beste en grootste filets geeft de yellowfin en rode tonijn. Bovendien moet je voor mojama uiteraard het juiste klimaat hebben, zodat de filets door en door droog worden."

Men maakt mojama van de lende stukken van de tonijn die twee dagen onder zout hebben gelegen. Daarna wordt het zout weg gewassen waarna de tonijn in de zon en de zeewind voor 15 tot 20 dagen te drogen wordt gelegd.

gedroogde tonijn

Mojama wordt traditioneel in dunne plakjes geserveerd met een beetje olijfolie en wat amandel en tomaat. klik hier voor het recept

tapa-mohama-04

Ook lekker is Mojama con higos y queso de cabra.

U koopt een vacuum verpakt stuk van MINIMAAL 200 gram !!.  Het is een ambachtelijk product en met de hand gestukkerd. gewichten wijken dus af.

Aangezien U deze zeer dun dient te snijden is het raadzaam een goede snijmachine in huis te hebben.

Onze Mojama is afkomstig van Herpac, de beste kwaliteit gedroogde tonijn. Bij hun hangt deze zelfs in de zon te drogen indien het weer het toelaat, in uitzondering in droogkamers zoals bij alle anderen standaard is.

woensdag 11 maart 2015
Herbeleef Sevilla met deze topper! Ik ben erg blij dat ik het hier in Nederland kon vinden! Heerlijk en binnen 2 dagen bezorgd. Zorg wel voor een scherp vleesmes, anders is snijden wat lastig. Erg lekker met een dressing zoals elders op deze site (https://www.spaansewinkel.nl/recepten/mojama-recepten/293-mojama-met-tomaten-enz.html). Maar net als droge ham in vele andere combi's te gebruiken. Bijvoorbeeld op met salmorejo besmeerd Turks brood. Hou je van droog, ziltig en zonnig, dan is mojama je keus.
Thijs
woensdag 14 mei 2014
Heerlijk, ik eet dit op een bedje van sla in combinatie wat membrillo. Zoet en zoutig, lekker!
Margriet Kouwenberg
maandag 27 januari 2014
Persoonlijk niet voor mij,maar mijn Spaanse partner is er dol op,ik neem het dan ook altijd mee uit Spanje.
Meer beoordelingen

welkom bij de Spaanse webwinkel

Deze Spaanse webwinkel is een initiatief van Original Andalucia en is ontstaan in 2007 uit een groeiende vraag van de consument in de Benelux naar Spaanse producten van uitsluitend topkwaliteit.

Neem gerust eens een kijkje in onze Webshop.

We hebben olijfolie, paellarijst, spaanse wijn, gerookte paprikapoeder en veel meer.

De Spaanse winkel is constant op zoek naar de beste Spaanse producten uit Andalusië.

Al onze leveranciers worden door ons persoonlijk uitgekozen en bezocht. Bij vele producten informeren wij u, geïllustreerd met foto’s, over hun herkomst. Al onze producten worden RECHTSTREEKS van de producent afgenomen. Original Andalucia heeft als doel U het authentieke Andalusië te laten ervaren en proeven.

 

Op deze site staat ook heel veel informatie over het echte Andalusie, de cultuur, de taal en wat beslist nog te bezoeken en veel meer.

We zijn de Nummer 1 in Andalusische producten !

Bijna alle producten in deze webwinkel zijn van origine Andalusische producten en afkomstig van de kleinere producent. In Andalusië staan ze stuk voor stuk bekend als Spaanse topproducten. Vele zijn biologische producten en zij voldoen aan alle eisen om het eco-certificaat te voeren; doordat ze van hele kleine fabrikanten afkomstig zijn, voeren ze deze vaak niet, vanwege de kosten van de bio-certificering.

Een aantal Spaanse producten in ons assortiment is zelfs in Zuid-Spanje exclusief. 

Mojama bijvoorbeeld (gedroogde tonijn); hiervan is de vangst gelimiteerd en het merendeel ervan wordt ook nog eens geëxporteerd naar Japan.

Honing producten uit de diverse Natuurparken in Malaga, 100% ecologisch!!!. Gourmet Spaanse koffie van een branderij uit Sevilla..

In onze Spaanse Winkel hebben we ook enkele veel gebruikte kruiden uit de Andalusische, Spaanse keuken. Niet alleen de bekende pimentón picante en pimentón dulce zitten nu in ons bestand, maar ook de Moorse spiesjes kruiden in Andalusische stijl.

We hebben ook gerookte paprikapoeder), pisto , pimientos asados, pisto en nog veel meer..

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maria en Pierre via ons Contact formulier

Original Andalucia is exclusief importeur van Cafes AB uit Sevilla voor de Benelux en Duitsland. Daarnaast zijn we ook exclusief importeur voor Bodega Antigua Casa de Guardia en de Mudejar olijfolie , Al Jaque in Montejaque

Onze online webshop met topkwaliteit Spaanse producten, zal blijvend uitbreiden met veel meer lekkers uit Spanje .

We staan altijd open voor suggesties; staat het niet in de shop, vraag er gerust naar !!

We werken samen met diverse organisaties in Andalusië ter promotie van ambachtelijke Spaanse Biologische producten.