Gratis Verzenden vanaf 75 €

Mojama gedroogde tonijnMojama is een delicatesse die U kunt kopen uit Andalucia en bestaat uit gedroogde en gezouten tonijn. De Arabieren conserveerden tonijn al op deze manier en het resultaat noemden ze musama.
Verkoopprijs: 13,19 €
Korting

Preloader

Mojama is een delicatesse uit Andalucia die bestaat uit gedroogde en gezouten tonijn. Men noemt deze Spaanse delicatesse ook wel eens de Pata Negra van de vis.

KIES in het keuzemenu een gewicht dat U wil hebben en dat we nog op voorraad hebben

tapa-mohama-03

De Arabieren conserveerden tonijn al op deze manier en het resultaat noemden ze musama.

U koopt een vacuum verpakt stuk van MINIMAAL 200 gram !!.  Het is een ambachtelijk product en met de hand gestukkerd. gewichten wijken dus af.

Tegenwoordig heet deze specialiteit mojama en wordt deze vooral aan de Andalusische kust in de omgeving van Huelva, Cádiz en Almeria en ook in Murcia en Valencia vervaardigd. "In principe kan mojama van elke soort tonijn gemaakt worden", zegt men. Ook de kleinere bonito is er geschikt voor en zelfs de makreel.

Maar de beste en grootste filets geeft de yellowfin en rode tonijn. Bovendien moet je voor mojama uiteraard het juiste klimaat hebben, zodat de filets door en door droog worden."

Men maakt mojama van de lende stukken van de tonijn die twee dagen onder zout hebben gelegen. Daarna wordt het zout weg gewassen waarna de tonijn in de zon en de zeewind voor 15 tot 20 dagen te drogen wordt gelegd.

gedroogde tonijn

Mojama wordt traditioneel in dunne plakjes geserveerd met een beetje olijfolie en wat amandel en tomaat. klik hier voor het recept

tapa-mohama-04

Ook lekker is Mojama con higos y queso de cabra.

U koopt een vacuum verpakt stuk van MINIMAAL 200 gram !!.  Het is een ambachtelijk product en met de hand gestukkerd. gewichten wijken dus af.

Aangezien U deze zeer dun dient te snijden is het raadzaam een goede snijmachine in huis te hebben.

Onze Mojama is afkomstig van Herpac, de beste kwaliteit gedroogde tonijn. Bij hun hangt deze zelfs in de zon te drogen indien het weer het toelaat, in uitzondering in droogkamers zoals bij alle anderen standaard is.

Voedingswaarde per 100 gram :

Energie : 180 Kcal / 763 kJ

Proteïnen : 44,9 gram

Koolhydraten : 0,5 gram

 waarvan suikers : 0,5 gram

Vetten 0,5 gram

 waarvan verzadigde vetten : 0,5 gram

Zout : 5,5 gram

Thijs
woensdag 11 maart 2015
Herbeleef Sevilla met deze topper! Ik ben erg blij dat ik het hier in Nederland kon vinden! Heerlijk en binnen 2 dagen bezorgd. Zorg wel voor een scherp vleesmes, anders is snijden wat lastig. Erg lekker met een dressing zoals elders op deze site (https://www.spaansewinkel.nl/recepten/mojama-recepten/293-mojama-met-tomaten-enz.html). Maar net als droge ham in vele andere combi's te gebruiken. Bijvoorbeeld op met salmorejo besmeerd Turks brood. Hou je van droog, ziltig en zonnig, dan is mojama je keus.

Margriet Kouwenberg
woensdag 14 mei 2014
Heerlijk, ik eet dit op een bedje van sla in combinatie wat membrillo. Zoet en zoutig, lekker!
maandag 27 januari 2014
Persoonlijk niet voor mij,maar mijn Spaanse partner is er dol op,ik neem het dan ook altijd mee uit Spanje.
Meer beoordelingen

fb logo      icon twitter   google plus    youtube logo  insta logo