Gratis Verzenden vanaf 75 €

Verwilderde Olijfolie


Deze olie is namelijk 500 Ml olijfolie afkomstig van de vruchten van verwilderde olijfbomen van de manzanilla olijf op een verlaten plantage die al generaties niet bewerkt word
Verkoopprijs: 15,59 €
Korting

Preloader

Deze olie is namelijk 500 Ml olijfolie afkomstig van de vruchten van verwilderde olijfbomen

Deze bomen hebben de manzanilla olijf op een verlaten plantage die al generaties niet bewerkt word.

Verpakt in een mooie fles met een inhoud van 500 Ml

De olijfboer plukt de olijven in etappes en perst mand voor mand om zo te testen of de olijfolie perfect is voor zijn smaak. Die vult hij dan af in flessen, de rest niet.

De olie wordt gewonnen uit de paar olijven die de bomen nog maar geven, sommige bomen zijn honderden jaren oud en dragen daardoor nog maar zeer weinig vruchten.

Men krijgt hiervan maar zeer weinig olijven die net genoeg zijn voor enkele flesjes olijfolie te produceren van deze olijf. Om een voorbeeld te geven, tijdens de oogst produceert men enkele tienduizend liter olijfolie terwijl men maximaal 200 liter van deze olijfolie produceert.

 

De Sierra de las Nieves waar de boom groeit is een relatief onbekend natuurreservaat in Andalusië dat door UNESCO werd uitgeroepen tot Reserva de la Biosfera. Het park geniet reeds enige bekendheid bij natuur liefhebbers en dit ondermeer vanwege de unieke flora en fauna en de vele mooie wandelroutes. Het landschap is adembenemend en wordt gerekend tot een der mooiste van Spanje.

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.

fb logo      icon twitter   google plus    youtube logo  insta logo